1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
1 كوب جوز هند مبشور(( متروك لرغبتك بس انا مابعملهاش من غيره لانه اضاة ممتازة ))
1/2 كوب سمن سايح وساخن
1 كوب زبادى صغير
طحينة
لوز او سودانى او بندق مقشر ومحمص للتزيين
شربات او سيرب او قطر (( كوب ونصف ماء + كوب ونصف سكر + عصير نصف ليمونة + فانيليا او ماء ورد او قرفة خشب لاضافة النكهة المفضلة لديك ))
التحضير: 1-يخلط السميد والسكر وجوز الهند والفانيليا والبيكنج بودر فى وعاء عميق
2- يضاف السمن السايح الى الخليط الجاف ويقلب جيدا بمعلقة خشبية حتى تتجانس المكونات
3- يضاف الزبادى الى الخليط ويعجن كويس اوى لحد مايبقى الخليط لين ومتجانس تماما ,, ولو حسيتى ان الخليط لسه ناشف شوية وبيلزق فى المعلقة ضيفى معلقة زبادى كمان او معلقة لبن رايب لحد ماتبقى لينة
وتتأكدى ازاى ان العجينة وصلت للمرحلة المطلوبة من الطراوة بأنك تهزى الطبق كويس لو لقيتى العجينة بتترج جواه كويس زى الجيلى تبقى كده مضبوطة وكمان مابتلزقش فى المعلقة ..
4- نحضر صينية مقاس 26 تقريبا وتدهنيها بالطحينة بفرشاة كويس
5- يصب الخليط فى الصينية وتساوى السطح كويس وتتأكدى ان مفيش جنب اعلى من التانى
** لعمل الشربات المضبوط :
السكر والماء على النار لحد مايغلوا كويس
ثم تهدى النار وتعصرى نصف ليمونة وترميها في الشربات
وتسييه يغلى شوية على نار هادية لحد مايعقد
وتعرفى انه عقد بأنك تاخدى نقطة شربات على طبق صغير لو فرشت يبقى لسه محتاج شوية كمان على النار ,, ولو فضلت مكورة يبقى تمام كده تطفى عليه ..
وبعد ماتشيليه من على النار ضيفى النكهة اللى تحبيها سواء فانيليا او معلقة ماء ورد او عود قرفة خشب
__________________
التعديل الأخير تم بواسطة معصومة ; 01-08-2011 الساعة 08:08 PM