التسجيل التعليمـــات التقويم مشاركات اليوم البحث

اللهم كن لوليك الحجة ابن الحسن صلواتك عليه وعلى آبائه في هذه الساعه وفي كل ساعه وليا وحافظا وقائدا وناصرا ودليلا وعينا حتى تسكنه ارضك طوعا وتمتعه فيها طويلا برحمتك يا ارحم الراحمين وصلى الله على محمد وآل بيته الطيبين الطاهرين .. اللهم انا نشهدكَ بأننا والينا محمدا وعلي وفاطمه والحسن والحسين والائمة المعصومين من ذرية الحسين .. وارواحنا فداء لحجتك المنتظر ..
التميز خلال 24 ساعة
العضو المميز الموضوع المميز المشرف المميز المشرفة المميزه
قريبا
بقلم :
قريبا قريبا

العودة   منتديات فدك الثقافية > واحة المنتديات الأجتماعية > منتدى مطبخ فدكـ

منتدى مطبخ فدكـ كل مايختص بتحضير الاطباق اليومية من الماكولات والعصائر بانواعها

الإهداءات

 
 
أدوات الموضوع إبحث في الموضوع انواع عرض الموضوع
Prev المشاركة السابقة   المشاركة التالية Next
قديم 01-08-2011, 08:01 PM   #1
معصومة
مشرفة منتدى عالم الاسرة والطفل والمطبخ
 
الصورة الرمزية معصومة
 
تاريخ التسجيل: May 2010
المشاركات: 3,086
معدل تقييم المستوى: 18
معصومة is on a distinguished road

اوسمتي

المستوى : 43 [♥ Bأ©-Yأھu ♥♥ Bأ©-Yأھu ♥♥ Bأ©-Yأھu ♥♥ Bأ©-Yأھu ♥♥ Bأ©-Yأھu ♥]
الحياة 106 / 1062

النشاط 1028 / 45743
المؤشر 48%

Icon25 بسبوسة بالفول السوداني

بسم الله الرحمن الرحيم
طريقة عمل بسبوسة بالفول السوداني







  • الكمية تكفي 6 أشخاص
  • وقت التحضي:15 دقيقة
  • وقت الطهي 35 دقيقة
  • المقادير
  • 2 كوب سميد البسبوسة الناعم




    1 كوب سكر

    1/2 ملعقة صغيرة فانيليا

    1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
    1 كوب جوز هند مبشور(( متروك لرغبتك بس انا مابعملهاش من غيره لانه اضاة ممتازة ))
    1/2 كوب سمن سايح وساخن
    1 كوب زبادى صغير
    طحينة
    لوز او سودانى او بندق مقشر ومحمص للتزيين

    شربات او سيرب او قطر (( كوب ونصف ماء + كوب ونصف سكر + عصير نصف ليمونة + فانيليا او ماء ورد او قرفة خشب لاضافة النكهة المفضلة لديك ))



  • التحضير: 1-يخلط السميد والسكر وجوز الهند والفانيليا والبيكنج بودر فى وعاء عميق




    2- يضاف السمن السايح الى الخليط الجاف ويقلب جيدا بمعلقة خشبية حتى تتجانس المكونات



    3- يضاف الزبادى الى الخليط ويعجن كويس اوى لحد مايبقى الخليط لين ومتجانس تماما ,, ولو حسيتى ان الخليط لسه ناشف شوية وبيلزق فى المعلقة ضيفى معلقة زبادى كمان او معلقة لبن رايب لحد ماتبقى لينة



    وتتأكدى ازاى ان العجينة وصلت للمرحلة المطلوبة من الطراوة بأنك تهزى الطبق كويس لو لقيتى العجينة بتترج جواه كويس زى الجيلى تبقى كده مضبوطة وكمان مابتلزقش فى المعلقة ..



    4- نحضر صينية مقاس 26 تقريبا وتدهنيها بالطحينة بفرشاة كويس



    5- يصب الخليط فى الصينية وتساوى السطح كويس وتتأكدى ان مفيش جنب اعلى من التانى




    ** لعمل الشربات المضبوط :

    السكر والماء على النار لحد مايغلوا كويس

    ثم تهدى النار وتعصرى نصف ليمونة وترميها في الشربات
    وتسييه يغلى شوية على نار هادية لحد مايعقد
    وتعرفى انه عقد بأنك تاخدى نقطة شربات على طبق صغير لو فرشت يبقى لسه محتاج شوية كمان على النار ,, ولو فضلت مكورة يبقى تمام كده تطفى عليه ..

    وبعد ماتشيليه من على النار ضيفى النكهة اللى تحبيها سواء فانيليا او معلقة ماء ورد او عود قرفة خشب





__________________

التعديل الأخير تم بواسطة معصومة ; 01-08-2011 الساعة 08:08 PM
معصومة غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
 

مواقع النشر (المفضلة)


الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 2 ( الأعضاء 0 والزوار 2)
 

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع

المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
ولو لم يكن لعلي إلا ... للكاتب السوداني منسي الطيب الأستاذ منتدى أهل البيت 3 12-12-2009 12:44 PM


جميع المواضيع والمشاركات المطروحه في منتديات فدكـ الثقافية تعبر عن رأي أصحابها ولاتعبر عن رأي الإدارة

تطوير واستضافة: شبكة جنة الحسين (عليه السلام) للإنتاج الفني

الساعة الآن: 02:08 AM.


Design By

Powered by vBulletin Copyright ©2000 - 2010
جميع الحقوق محفوظة لـ: شبكة فدك الثقافية